top of page
Meubelmaker sinds 1857

Meer dan anderhalve eeuw geleden kwam Francis Vanden Berghe zich in Wingene in de Kapellestraat als timmerman vestigen. In 1857 kocht hij een woning en begon er als timmerman.

Alfons, de zoon van Francis, begon na de eeuwwisseling meubels te maken en vanaf 1923 werd de meubelmakerij voor het eerst met een motor uitgerust.

Samen met zijn zonen Cyriel, Firmin en André bouwde hij het bedrijf uit tot de eerste meubelmakerij die behalve meubelen voor eigen cliënteel ook meubelen voor winkels fabriceerde. In zekere zin waren zij de voorlopers van de latere serie fabricatie.

In 1972 namen de twee zonen van Cyriel, Joost en Stephan, het bedrijf over en maakten er een moderne en goed uitgeruste meubelfabriek van.

Sinds 2006 staat Lieven, de zoon van Joost, in voor de meubelontwerpen en neemt hij het roer over van meubelfabriek Vandenberghe. Gepassioneerd door vormgeving creëert hij een collectie hedendaagse meubelen.

Vandaag is Vandenberghe een bedrijf dat inspireert en een sterk merk in duurzame, eikenhouten meubelen. 

Met de bouw van onze nieuwe ateliers  op het industrieterrein ‘de Verrekijker’, stellen wij ons dynamisch op tegenover de toekomst. We spelen hierbij in op de vraag naar kwalitatieve en duurzame producten op maat van de klant, vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. 

Duurzaamheid, milieu & toekomst

 

​We hechten er als bedrijf veel belang aan duurzaamheid, milieu en toekomst. Onze producten zijn dan ook stuk voor stuk Belgisch vakmanschap. Het gehele productieproces gebeurt onder één dak.

Duurzaamheid begint bij de grondstoffen, daarom zijn al onze meubelen uitsluitend gemaakt van Europese eik met het FSC - label. Ze worden zodanig vervaardigd dat ze ten allen tijde terug in de natuurlijke kringloop kunnen worden opgenomen. Maar duurzaamheid stopt niet bij het product, ook gedurende ons productieproces en in ons handelen als werkgever, bepalen wij de duurzaamheid van onze producten.

Clean production

Wij zetten ons in voor een 'clean production'. We doen dit door het energieverbruik van het bedrijf te optimaliseren en afval te minimaliseren.

Lokaal

Alles wordt in ons eigen atelier geproduceerd, wat lange-afstand transporten voorkomt en dit vermindert de CO2 voetafdruk van onze meubelen.

 

HIB

De meubelen worden met de hand geproduceerd door ervaren medewerkers, meubelmakers en kleurders die de traditionele ambachten nog beheersen. 

4 generaties

Ruim 150 jaar en 4 generaties lang maakt de familie Vanden Berghe meubelen, met sterke familiale waarden als klantentoewijding, beroepstrots, respect en vertrouwen.

bottom of page