BEDRIJF

​GESCHIEDENIS


"PASSIE & VAKMANSCHAP"

 

Meer dan 150 jaar geleden komt Francis Vanden Berghe zich in Wingene in de Kappelestraat als timmerman vestigen. In 1857 koopt hij een woning en begint er als timmerman.


Alfons, de zoon van Francis, begon na de eeuwwisseling meubels te maken en vanaf 1923 wordt de meubelmakerij voor het eerst met een motor uitgerust.


Samen met zijn zonen Cyriel, Firmin en Andre was dit de eerste meubelmakerij die behalve meubelen voor eigen cliënteel ook meubelen voor winkels fabriceerde. In zekere zin waren zij de voorlopers van de latere serie fabricatie.


In 1972 nemen de twee zonen van Cyriel, Joost en Stephan, het bedrijf over en maken een moderne en goed uitgeruste meubelfabriek van maken.

 

Vanaf 2006 staat Lieven, de zoon van Joost, in voor de meubelontwerpen en neemt hij het roer over van meubelfabriek VANDENBERGHE. Gepassioneerd door vormgeving creëert hij een collectie hedendaagse meubelen.

   
Vandaag is meubelfabriek VANDENBERGHE een bedrijf dat inspireert en een sterk merk in duurzame, eiken houten meubelen. 

1/10
PROFESSIONALS

 

"PARTNERSHIP MET PROFESSIONALS"

De VANDENBERGHE producten kan u vinden in de betere interieur- en meubelzaak, met een hart voor duurzame, houten meubelen. Daarnaast kan u ook terecht in een aantal advieswinkels en 'concept stores'. Wilt u weten waar u een specifiek product kunt zien? Of heeft u zelf een project ? Stuur ons een mailtje met uw contactgegevens – wij bezorgen u graag de gewenste informatie, en de coördinaten van uw dichtstbijzijnde dealer.

 

Heeft u als professional een specifieke vraag, of wilt u algemene info over onze producten?  Neem dan gerust contact op met ons. 

DUURZAAMHEID

"TOEKOMST EN MILIEU"

Duurzaamheid begint bij de grondstoffen, daarom zijn alle meubelen bij VANDENBERGHE uitsluitend gemaakt van Europese eik en indien mogelijk met FSC - label , Ze worden zodanig vervaardigd dat ze ten allen tijde weer terug in de natuurlijke kringloop kunnen worden opgenomen. Maar duurzaamheid stopt niet bij het product, Ook gedurende ons productieproces en in ons handelen als werkgever, bepalen wij de duurzaamheid van onze producten.

 

 

 • Wij zetten ons in voor een 'clean production'. We doen dit door  het energieverbruik van het bedrijf te optimaliseren en afval te minimaliseren. De verwarming in onze ateliers komt enkel van de verbranding van houtspaanders ontstaan tijdens de productie.
   

 • Uw meubelen worden enkel op order geproduceerd. Op deze manier verspillen we geen waardevol materiaal.
   

 • Alles wordt in ons eigen atelier geproduceerd, wat lange afstand transporten voorkomt en dit vermindert de CO2 voetafdruk van onze meubelen.
   

 • De meubelen worden met de hand geproduceerd door ervaren medewerkers , meubelmakers en kleurders die de traditionele ambachten nog beheersen.
   

 • Ruim 150 jaar en 4 generaties lang maakt de familie Vanden Berghe meubelen, met sterke familiale waarden als klantentoewijding, beroepstrots, respect en vertrouwen.
   

 • We hebben via een charter onszelf duidelijke doelen gesteld om onze planeet en grondstoffen te beschermen voor de toekomstige generaties.

We zijn allemaal terug op zoek naar authentieke, handgemaakte producten, en opnieuw gefascineerd door het beheersen van een handvaardigheid en ambachtelijke technieken, het is in tijden van digitalisering en economische crisis  weer een onderwerp van gesprek: 'Handmade' is helemaal terug.

Daarnaast helpen ambachtelijke ondernemers om onze samenleving te verduurzamen. Willen we de druk op onze planeet verminderen, dan zullen we sowieso minder maar kwalitatiever moeten produceren. En zo’n economisch model hebben de ambachtslieden zeker een toekomst. Ze produceren immers alleen als de vraag er is, in overleg met hun klant, en kunnen zo de afvalberg beperken. Hun producten reizen bovendien niet de hele wereld rond om tot bij hun afzetmarkt te komen.

Meubelmakers VANDENBERGHE NV

Hillesteenweg 13

8750 Wingene

+32 (0)51 65 54 53

info@mvw.be

 • Facebook Social Icon